Vi går mot kaldere tider, og hva er vel bedre enn litt ordentlig husmannskost. Store kjøttkaker, myke poteter og en deilig brunsaus som smelter alt sammen.
400 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
2 ss potetmel
1,5 dl vann eller melk
Poteter
2 ss smør
2 ss hvetemel
0,5 l kjøttkraft eller buljong
1. Ha Kjøttdeig, salt, pepper, muskat, potetmel og vann i en bolle og kna med hendene, til farsen er jevn og fin.
2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hendene dine og litt kaldt vann.
3. Ha margarin i en middels varm stekepanne. Stek kakene ca. 2 minutter på hver side til de er gylne.
4. Kok opp poteter etter anvisning.
5. Lag brun saus ved å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel, og brun over svak varme til blandingen har en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.
6. Ha kakene over i sausen og la de trekke i ca. 10 minutter.
7. Server de hjemmelagde kjøttkakene med kokte poteter, deilig saus og litt tyttebærsyltetøy.
Tips: Tilsett litt soya eller brunost i sausen for en fyldigere smak.