Chicken korma


Vi blir aldri blir lei av indisk mat. Vår favorittrett er Korma - en deilig saus laget med yoghurt, tomater og masse krydder. Vi foretrekker å lage den med kylling overlår, som tilfører mye smak og tåler lang koking. Ta turen innom for å dele våre matopplevelser!


Slik gjør du


1. Skjær kyllingen opp i terninger og dryss over olje sammen med masala krydder og karri. krydre med litt salt og pepper og masser krydderet godt inn i kjøttbitene. Sett kaldt og la det marinere i en time, gjerne lenger.


2. Lag sausen imens: Finhakk løken. Varm litt olje i en stekepanne og fres løken på middels varme til den begynner å bli gyllen.


3. Tilsett halvparten av vannet og hvitløk og fres i 1 minutt. Bruk stavmikser til å få blandingen glatt. Tilsett yoghurt og resten av vannet. 


4. Mål opp karri, gurkemeie, koriander, kanel, spisskummen, kardemomme, muskat, pepper og salt i en skål. Varm opp resten av oljen i pannen, og fres krydderblandingen i et minutt, til det dufter kraftig. Pass på at den ikke blir brent. Tilsett yoghurtsausen og rør godt mens du koker opp.


5. Tilsett hakkede tomater, kokosmelk, chili, ingefær og sukker. Bland godt og kok opp. Reduser varmen og la sausen stå og trekke i rundt 30 minutter. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen. 


6. Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir. Varm opp en ny stekepanne med litt olje og stek kyllingen til de er gylne på alle kanter. Ha etterhvert bitene i sausen, og la dem trekke i sausen til de er ferdig. 


7. Grovhakk koriander og strø over før servering.


Privacy policy

OK
unsplash